söndag 4 april 2010

Miljö...

Detta skrev jag till skånemejerier's Facebook sida är något jag funderat på och under min fråga ser du/ni deras svar enjoy



Andreas Brandt
Varför är er ekologiska crème freche och er ekologiska gräddfil i papp breten även inslagna i plast ?
medans det som inte är ekologiskt är endast i papp breten.
Man kan ju undra då vilket som är bäst för miljön den vanliga i endast papp breten eller den ekologiska i papp brete och plast.

Skånemejerier
Hej Andreas
Som du kanske vet så tar det ganska lång tid för en mjölkbonde att ställa om till ekologisk odling.
Det gör att vi fortfarande (trots att bönder ställer om till eko-produktion för fullt!) inte har så mycket ekologisk mjölkråvara som vi behöver i Skåne.
Därför har vi till exempel infört vårt samarbete med Hjordnära i Hjo som levererar ekologiskt standardmjölk och vissa youhurtsorter till oss.
När det gäller ekologisk Creme Fraiche och Gräddfil så får vi just nu hjälp av Gefleortens mejeriförening med detta. De har en annan typ av förpackningssystem för lådorna än vad vi har och plastar alltså in lådorna innan de skickas.
Vi kommer att kontakta dem direkt efter påsk för att se om det är möjligt att sluta använda plast.
Tack för att du påpekade detta för oss!


- Posted using BlogPress from my iPhone

Inga kommentarer: